Втори случай на заразяване със салмонела е регистриран преди дни

...
Втори случай на заразяване със салмонела е регистриран преди дни
Коментари Харесай

Отново салмонела във Варненско

Втори случай на заразяване със салмонела е регистриран преди дни във Варненско. Става дума за тричленно семейство, посетило крайпътно заведение преди община Бяла.

Това заяви пред БНР проф. Цонко Паунов, шеф на РЗИ. Пробите демонстрират, че храната не е била инфектирана, най-вероятно болестта е пристигнала посредством личния състав. При инспекцията обаче, контрольор от РЗИ е разкрила, че здравните книжки на личния състав са фалшифицирани и то с нейния автограф.

Случаят е предаден на Икономическа полиция и на Окръжната прокуратура във Варна.

" При рутинната инспекция, която е направена по сигнал, се открива, че здравните книжки на хората са фалшифицирани. По разпоредба те би трябвало да имат здравни книжки, които всяка година да бъдат заверявани след прекосяване на обзор и надлежно на проучвания за чревни инфекции.

Но те не са били издадени от нас, не са заверявани от нас и са с подправен автограф. Това към този момент се класифицира като закононарушение. То се предава на прокуратурата и на икономическа полиция. Книжките са от порядъка на 10. Тоест целия личен състав са с такива ".

Д-р Паунов разясни, че това е продължавало към 6-7 години.

" Имахме служителка, със чиито нейно име и автограф са били фалшифицирани тези книжки. Тя се завърна след известно неявяване и в действителност беше тази, която удостовери, че това не е неин автограф. Малшанс за нарушителите ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР