Втори случай на заразен британски гражданин в Банско бе потвърден

...
Втори случай на заразен британски гражданин в Банско бе потвърден
Коментари Харесай

Втори случай на коронавирус в Банско

Втори случай на инфектиран английски жител в Банско бе доказан през днешния ден. Информацията заяви на ексклузивен брифинг кметът на града Иван Кадев, представен от организация БГНЕС.
Заразеният мъж е на 78-годишна възраст, жител на Англия е, и от две години не е пътувал към родината си. Живее в личен апартамент в Банско.
Заради втория случай на болестта в града, кметът Кадев свика изключително съвещание на общинския спешен щаб, което одобри и ограничения за справяне с вируса в града.
На съображение на решенията на Централния действен щаб е изпратено и наставление до концесионера на ски зона Банско за нейното затваряне, което ще стане при първи вероятен миг след осъществяване на нужните механически действия. Затварят се и дрешниците и заведенията на територията на ски зоната.
Готовност за стерилизация на целия град има още от предходната седмица, а действително дезинфекциране на града ще стартира през днешния ден или най-късно на следващия ден заран.
Кадев заяви още, че след оповестяването на изключителното състояние в страната туристопотокът е понижен от 2100 души седмично на една 700, като половината от тях са английски жители.
„ В Банско не можем да ограничим идващите от екзотични дестинации чужденци, на всички тях ще бъдат раздадени заявления, които ще би трябвало да попълнят “, сподели още кметът. Декларациите са преведени на британски език и оповестяват, че в страната е въведено изключително състояние, а неспазването на управляващите се глоби съгласно Наказателния кодекс.
В Банско от през днешния ден не работи синята зона и паркирането е гратис.
На брифинга участва и районният прокурор Ружена Кондева, която заяви, че защото Англия до неотдавна не е попадала в категорията " рискова страна ", идващите с чартъри английски и непознати жители не са попълвали заявления за това от кое място идват и накъде отиват. Затова такива документи ще бъдат попълвани в Банско.
Под карантина остават 5 души - двама възрастни и три деца, в апартхотел в града. Късно нощес едното от децата даде позитивна проба за ковид, а пробите на останалите четирима бяха негативни.
Още по тематиката четете в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР