Втори случай на пациент с грип (А/Н1-2009) бе доказан в

...
Втори случай на пациент с грип (А/Н1-2009) бе доказан в
Коментари Харесай

Втори пациент с доказан грип в панагюрската болница

Втори случай на пациент с грип (А/Н1-2009) бе потвърден в Микробиологичната лаборатория на „ МБАЛ „ Уни Хоспитал “. Началникът на лабораторията доктор Мариана Ашикян акцентира, че проучването, което се извърша посредством молекулярна диагностика с мултиплексен тест, ревизира по едно и също време 20 маркера – 17 вируса и 3 бактерии с материал за проучване - назофарингеална натривка. Резултатът излиза в границите на 1 час и 30 минути, а проба може да бъде взета на пациенти от всички възрасти, в това число деца. На процедура непосредствено се изследват ДНК и РНК на прицелните патогени, разяснява доктор Ашикян. Въпреки цената си от една страна проучването икономисва време, а от друга свежда до най-малко опцията за погрешно лекуване.

Най-добрият интервал за осъществяване на проучване за грипен вирус е в границите на 48 часа от началото на грипните признаци — в този период има по-голямо количество от вируса на грипа (високо вирусно натоварване) и това улеснява откриването му, а също по този начин антивирусното лекуване ще има по-голям резултат. Ранното разкриване на грипния вирус спомага за забележителното ограничение на разпространяването на вируса, понижава тежестта на грипната зараза и предотвратява затрудненията.

В Микробиологичната лаборатория на „ Уни Хоспитал “ по същата методика се правят проучвания за чревни инфекции и проучвания на кръв при усложнени бактериални инфекции.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР