Втори шанс за книги, които са “ненужни”, предоставя собственичката на

...
Втори шанс за книги, които са “ненужни”, предоставя собственичката на
Коментари Харесай

Не изхвърляйте излишните книги, има кой да се погрижи

Втори късмет за книги, които са “ненужни”, дава собственичката на арт пространство в квартал " Слатина ". Тя се е заела със събирането и сортирането на остарели книги, които да направи налични за читателите, като ги подреди в библиотека на тротоара. Тъй като библиотеката ще е под нейно наблюдаване, няма да има опция да се злоупотребява, само че пък всеки ще може да вземе и прочете това, което му се коства забавно.

“Светът е огромен и всяка книга има втори късмет да бъде прочетена за първи път” гласи мотото на самодейността за събиране на остарели книги. Какво в действителност мислят да вършат с тях, изясни собственичката на мястото Васи Славкова:

" Искам да направя безвъзмездна библиотека на тротоара, като вечер ще прибирам книгите, а заран ще ги вадя. Всеки може да си хареса книга без условия, без да има ангажимент да я връща или да оставя друга. "

От арт пространството приканват всеки, който правейки пролетно разчистване, освобождавайки място у дома или напускайки остаряло жилище, изхвърля книги, да се обърне към тях. Тъй като те считат, че в хартиените книги към момента има живот и за някого ненужното би могло да се окаже богатство за различен.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР