Втори съд в САЩ се обяви срещу забраната транссексуалните да

...
Втори съд в САЩ се обяви срещу забраната транссексуалните да
Коментари Харесай

Втори съд отмени забраната за транссексуални в американската армия

Втори съд в Съединени американски щати се разгласи против възбраната транссексуалните да служат в армията, предава " Индипендънт ", представен от news.bg. Този път става въпрос за Апелативния съд във Вашингтон.

Преди това федерален съд във Вашингтон забрани през октомври на американския президент Доналд Тръмп да трансформира политиката на държавното управление по отношение на военната работа на транссексуалните хора.

От президентската администрация обаче апелираха решението. Вероятно от там ще изискат да се произнесе по въпроса и Върховният съд.

Тръмп разгласи през август, че има намерение да обърне курса на политиката, стартирана през 2016 година от предходната администрация на Барак Обама, която разрешава в американската войска намерено да служат транссексуални хора.
Тръмп посочи, че ще разпореди връщане към политиката, провеждана преди юни 2016 година, съгласно която военнослужещи могат да бъдат отстранени от армията по причина, че са транссексуални.

Транссексуалните хора ще могат да постъпват в американската войска от началото на идната година. Това оповестиха от Пентагона след съдийското решение от октомври.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР