Втори референдум за Брекзит няма да има. Обединеното кралство ще

...
Втори референдум за Брекзит няма да има. Обединеното кралство ще
Коментари Харесай

Тереза Мей: Втори референдум за Брекзит няма да има

Втори референдум за Брекзит няма да има. Обединеното кралство ще напусне европейския съюз на 29 март 2019 година.

Това изрично изказване направи английският министър председател Тереза Мей в Залцбург - на неофициалната среща на върха на Европейския съюз. По този метод тя разяснява изказването по-рано на малтийския министър председател Джоузеф Мускат, че водачите на страните членки единомислещо се надяват английското държавно управление да се допита още един път до гласоподавателите по отношение на Брекзит.

Тереза Мей означи, че единогласие има в желанието на всички да бъде реализирано задоволително за двете страни съглашение за бъдещите връзки. Правителството й обаче щяло да продължи да се готви за Брекзит без договорка - при положение, че казусът с бъдещата граница на остров Ирландия и митническите връзки остане неуреден.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че актуалните английски оферти, изключително в икономическата сфера, са неприемливи и че би трябвало да бъдат модифицирани до октомври.

Макрон означи, че компликациите към Брекзит демонстрират на всички останали страни членки, че напускането на Европейския съюз има доста негативни последствия. " Онези, които изясняват, че елементарно можем да живеем без Европа, че всичко ще им бъде наред и че това ще им донесе доста пари, са лъжци ", съобщи президентът на Франция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР