Втори референдум във Великобритания по въпроса за излизането от Европейския

...
Втори референдум във Великобритания по въпроса за излизането от Европейския
Коментари Харесай

Втори референдум за Брекзит няма да има, увери Тереза Мей

Втори референдум във Англия по въпроса за излизането от Европейския съюз няма да има, съобщи английският министър председател в изявление за немския в. " Билд ", представено от Българска телеграфна агенция.

" Не, втори референдум няма да има. Парламентът даде право на избор на английската общност и тя взе своето решение. Ние напущаме Европейски Съюз, само че не и Европа, желаеме партньорство с Европейски Съюз ", съобщи Мей.

По думите й Англия не има намерение " да изгори всички мостове ". " Имаме общи ползи и сме изправени пред общи провокации ", уточни тя и увери, че Англия е подготвена да извършва отговорностите си по обезпечаването на груповата сигурност.

" Не затваряме вратата. Трансграничният поток на артикули е значим и за двете страни. Искаме да се договорим (с ЕС) за всеобхватно съглашение за свободна търговия, както и за партньорство в региона на сигурността ", сподели Мей.

Преди десетина дни две от най-популярните английски лица на акцията за овакантяване на Европейски Съюз (Бившият водач на Партията за независимостта на Англия (UKIP) Найджъл Фараж и предприемачът Арън Банкс) позволиха, че би било добре да се организира втори референдум за участието в общността.

Миналата седмица френският президент Еманюел Макрон сподели, че Англия може да реализира такова решение за комерсиалните си връзки с Европейски Съюз след Брекзита, каквото желае, при особени условия. Възможно е тези връзки да бъдат по-тесни, в сравнение с при нормално съглашение за търговия, само че Англия няма да може да си избира до каква част от единния пазар на Европейски Съюз да има достъп.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (151)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР