Втори референдум във Великобритания относно оттеглянето на Обединеното кралство от

...
Втори референдум във Великобритания относно оттеглянето на Обединеното кралство от
Коментари Харесай

Мей: Няма да има втори референдум за Брекзит


Втори референдум във Англия по отношение на отдръпването на Обединеното кралство от Европейски Съюз няма да се организира, заяви министър председателят на страната Тереза Мей в изявление за немския вестник "Билд".

"Не, втори референдум няма да има. Парламентът даде правото на глас на английския народ и той към този момент взе своето решение", безапелационна бе Мей пред изданието, само че и посочи, че напускането на Европейски Съюз, не е равнозначно на излизане от Европа.

В тази връзка Мей увери, че Обединеното кралство не има намерение да "унищожи всички мостове".

"Ние имаме общи ползи и сме изправени пред едни и същи предизвикателства", сподели тя и означи, че Англия е подготвена да извърши всички свои отговорности, с цел да обезпечи сигурността на цялата общественост.

"Не затваряме вратата", продължи Май, "Трансграничният поток от артикули е значим и за двете страни". "Искаме да се съгласим [с ЕС] за всеобхватно съглашение за свободна търговия, както и за партньорство в региона на сигурността".

Що се отнася до взаимоотношенията сред страната й и Германия, Мей посочи, че Лондон и Берлин не престават тясното си съдействие по казуса с Иран, съветската експанзия и обстановката в Украйна. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР