Втори разобличител излезе с информация за отношенията на президента Доналд

...
Втори разобличител излезе с информация за отношенията на президента Доналд
Коментари Харесай

Втори разобличител увеличава опасността от импийчмънт, надвиснала над Тръмп

Втори изобличител излезе с информация за връзките на президента Доналд Тръмп с Украйна. Това ускорява заплахата от импийчмънт, надвиснала над Белия дом, и може да даде нови насоки на демократите в тяхното следствие на държанието на Тръмп.

Адвокатът Марк Зейд, който съставлява двамата разобличители, сподели, че вторият човек е разговарял с инспектора на разследващата общественост и може да удостовери информацията в жалбата на първия изобличител. В този документ се твърдеше, че Тръмп е оказал напън върху украинския президент да проверява фамилията на претендента за президентската номинация на демократите Джо Байдън и е подтикнал Белия дом да прикрие този факт. От решаващо значение е, че новият изобличител работи в региона на разузнаването и е " осведомен от първа ръка " с основните събития, сподели Зейд.

Появата на втория изобличител може да подкопае причините на Тръмп и неговите съдружници, с които те се пробват да дискредитират първата тъжба. Те я дефинират като политически стимулирана, настояват, че е била подадена в нарушаване на разпоредбите и я отхвърлят като ненадеждна, тъй като била учредена на информация от втора или трета ръка.

Необработената стенограма на диалога на Тръмп с украинския президент Володимир Зеленски, оповестена от Белия дом, към този момент удостовери главното изказване в жалбата - че Тръмп се е опитал да окаже напън върху Украйна да проверява семейство Байдън. Той е упорствал за това, макар че не е имало доказателства за нарушаване от страна на някогашния вицепрезидент и сина му Хънтър, който е бил член на управителния съвет на украинска газова компания.

Текстови известия от чиновници на Държавния департамент разкриха други детайлности, в това число, че на Украйна е било дадено посещаване в Белия дом и среща с Тръмп, в случай че държавното управление се съгласи да проверява изборите през 2016 година и украинската газова компания " Бурисма ", т.е. възможна замяна на услуги.

Конгресменът демократ Джим Хаймс от Кънектикът, който е член на комисията по разузнаване на Камарата на представителите, сподели, че информацията за втори изобличител приказва за огромна смяна в държавното управление.

" Истинският проблем на президента е, че държанието му най-сетне стигна до точка, при която хората споделят " Достатъчно " , сподели Хаймс.

Тръмп и неговите поддръжници отхвърлят той да е направил нещо неправилно, само че Белият дом се затруднява да даде обединен отговор. Никакви държавни чиновници не се появиха в неделните новинарски излъчвания, с цел да защитят президента, а други републиканци се концентрираха основно върху нападки против демократите. Няколко републиканци намекнаха, че Тръмп единствено се е пошегувал предходната седмица, когато намерено прикани Китай да проверява семейство Байдън.

Сенаторът републиканец Линдзи Греъм от Южна Каролина - един от най-гласовитите поддръжници на Тръмп, излезе може би с най-силната отбрана на президента. Той сподели, че няма нищо неприятно в диалога на Тръмп със Зеленски през юли и че обвиняването наподобява на " политическа инсценировка ".

Колкото до Тръмп, вместо да посети близкото си игрище за голф в Стърлинг, Вирджиния, той за втори следващ ден остана в Белия дом, откъдето публикуваше и препубликуваше известия в Туитър, като основната му цел беше семейство Байдън.

Както постоянно прави, когато се усеща нападан, президентът тръбеше какъв брой огромна поддръжка има измежду гласоподавателите на републиканците. Той продължи да насочва остри рецензии към сенатора Мит Ромни от Юта - един от дребното републиканци, който намерено сложи под въпрос държанието на Тръмп.

" Демократите са късметлии че нямат хора от вида на Мит Ромни ", написа Тръмп, представяйки претендента на републиканците за президент през 2012 година като изменник на своята партия. Ромни неотдавна съобщи в Туитър, че отправеният от Тръмп " безочлив и невиждан апел към Китай и Украйна " да проверяват Байдън е " неправилен и ужасяващ ".

Байдън, който е водещ претендент за президентската номинация на демократите през 2020 година, написа във в. " Вашингтон пост ", че има обръщение за Тръмп и " тези, които спомагат на неговата корист с власт... Да знаете, че няма да се отдръпва. Няма да ме унищожите и няма да унищожите моето семейство. "

През уикенда се появиха спомагателни детайлности по какъв начин се е стигнало до диалога на Тръмп със Зеленски на 25 юли.

Енергийният министър Рик Пери е насърчил Тръмп да приказва с украинския водач, само че по енергийни и стопански въпроси, съобщи говорителката на Пери Шайлин Хайнс. Тя сподели, че ползата на Пери към Украйна е част от напъните на Съединени американски щати за усилване на енергийните връзки на Запада с Източна Европа.

Тръмп, който неведнъж разказа своя диалог със Зеленски като " отличен ", споделил на републиканците в Камарата на представителите в петък вечерта, че точно Пери е подготвил диалога през юли, съобщи неизвестен източник, осведомен с изявленията на Тръмп. Според източника Тръмп не е намеквал, че Пери има нещо общо с натиска за следствие на семейство Байдън.

На фона на засилващата се шумотевица поради телефонния диалог на Тръмп и последвалото следствие на Камарата на представителите за импийчмънт двама републиканци, съперничещи на Тръмп за президентската номинация на Републиканската партия, влязоха в разгорещени телевизионни диспути за това какво би трябвало да се случи на президента. Размяната на реплики сред някогашните конгресмени Марк Санфорд от Южна Каролина и Джо Уолш от Илинойс беше забележителна, като се има поради отводът на всички републикански сенатори, с изключение на трима, да подлагат на критика държанието на Тръмп.

Уолш сподели, че президентът заслужава да бъде подложен на импийчмънт. Санфорд се опита да отбрани позицията, че би било нездравословно да се пристъпва към импийчмънт в Камарата на представителите, където демократите имат болшинство, в случай че в следения от републиканците Сенат няма задоволително гласове за признание на виновност.

" Необходимо е този президент да бъде отхвърлен даже единствено въз основа на това, което самият той е споделил ", съобщи Уолш. " И по-добре републиканците да поддържат това. "

Ерик Тъкър, Ричард Ларднър и Джил Колвин от Асошиейтед прес / Българска телеграфна агенция
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР