Втори протест в рамките на седмица проведоха жителите на село

...
Втори протест в рамките на седмица проведоха жителите на село
Коментари Харесай

Павликенско село ще протестира, докато не се реши проблема с водата

Втори митинг в границите на седмица организираха жителите на село Караисен в община Павликени. Причината е неналичието на постоянен достъп до вода от началото на годината. Засегнатите са към 1000 души.

Първият митинг се организира в понеделник, само че резултат нямаше и това беше повода през днешния ден жителите да излязат наново в петък на продължителна разходка по пешеходната пътека. По този метод беше спряно придвижването за час. Заканват се при идващия митинг да блокират пътя за регионалния център Велико Търново, та нека някой да им обърне внимание.

Проблемите с водоснабдяването в селото стартират от края на предходната година, а от началото на тази се задълбочават от ден на ден. В края на април е въведен режим на водата, който оставя огромна част от къщите без водоснабдяване денем. Останалите имат вода единствено от 7 до 19 часа, само че през месец май графикът на водоподаване, разгласен от ВиК " Йовковци " въобще не се съблюдава, настояват локалните.

От края на юни е утвърден нов график - централните и югозападни елементи би трябвало да имат вода от 7 до 15 часа, а останалите - от 19 до 7 часа сутринта. От оповестяването на новия режим часовете не са спазени нито един път. Много постоянно вода има единствено за час-два заран, след което стопира и още веднъж потегля за към час, споделя Иванка, гражданин на селото.

Така без вода са детската градина, здравната работа и магазините в селото. В по-високите елементи вода не доближава до чешмите по няколко дни. Как да съблюдаваме хигиена и да се пазим от ковид, питат локалните, само че отговор от институциите на многочислените им тъжби няма.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР