Втори протест в Кърнаре срещу ромските своеволия Жители на карловското

...
Втори протест в Кърнаре срещу ромските своеволия Жители на карловското
Коментари Харесай

Втори протест в Кърнаре срещу ромските своеволия

Втори митинг в Кърнаре против ромските произволи Жители на карловското село Кърнаре и прилежащи обитаеми места излязоха на втори митинг в понеделник против ромските произволи. Те блокираха за към половин час Подбалканския път София – Бургас.
 митинг Кърнаре

До недоволството им се стигна, откакто в събота против неделя заведение в центъра на селото е потрошено от роми , които желали да влязат на частно празненство. Прозорците на обекта са изпочупени с брадви, а един от присъстващите е бил атакуван с нож. Трима са арестувани за 72 часа, а в селото има засилено полицейско наличие.
 митинг Кърнаре

Хората от Кърнаре пресичаха протестно пешеходната пътека на основния път за София. Те желаеха обективни санкции за отговорните и срутване на противозаконните къщи в селото.


Полицията и жандармерията не позволи протестиращите да стигнат до ромската махала. Кметът на Кърнаре уточни, че в обитаемото място живеят към 300 роми и всички постройки са противозаконни. Комисия от община Карлово стартира да ги разказва. На ромското население ще бъде препоръчано да закупи имоти и да си построи законни къщи, в противоположен случай общината ще пристъпи към срутване.

Чуйте още от настояванията на хората и мнението на кмета на Карлово Емил Кабаиванов в прикачения звуков файл.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР