Втори полет за българи в Израел. Това стана миналата нощ.

...
Втори полет за българи в Израел. Това стана миналата нощ.
Коментари Харесай

Втори полет за българи в Израел

Втори полет за българи в Израел. Това стана предходната нощ. Правителственият аероплан “Еърбъс ” се върна до Тел Авив, с цел да прибере в София още останали сънародници.

До незабавната обстановка се стигна след изострянето на спора.

Според информация на SafeNews, машината е изхвърчала от София за втори евакуационен полет нощес в 20:30ч. Полетът е бил плануван два часа по-рано, само че заради разнообразни аргументи се е забавил.

През нощта самолетът се върна в София с друга група хора, поискали да изоставен Израел.

Първият полет на държавния аероплан бе в неделя.

Правителственият „ Еърбъс ”, с който се изтеглят българите от Израел кацна в София.По предварителна информация на борда са към 90 наши сънародници. С тях е и министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков.

“Успяхме безвредно да придвижим първата група българи, имаме подготвеност да организираме и втори полет ”, сподели вицепремиерът Мария Габриел на Летище София.

Те бяха посрещнати от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, заместник-председателите на Народното събрание Филиз Хюсменова и Никола Минчев, и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

По-рано през днешния ден от държавната пресслужба оповестиха, че министър председателят акад. Николай Денков привиква съвещание на Националния контратерористичен център. Причината е нападението на придвижването „ Хамас “ над Израел.

Движението „ Хамас “ предприе в събота офанзива против Израел, боевете не престават и през днешния ден. В. „ Джерузалем пост “ в това време заяви, че броят на убитите при офанзивата хора в Израел е надхвърлил 300, повече от 1500 души са били ранени.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР