Втори път не бих влязъл в коалиция, където имаме троянски

...
Втори път не бих влязъл в коалиция, където имаме троянски
Коментари Харесай

Кирил Петков: Втори път не бих влязъл в коалиция с троянски кон

Втори път не бих влезнал в коалиция, където имаме " троянски кон ". Пред обществото ти получаваш целия негатив от общото ръководство, само че като кажеш, " но имахме " троянски кон " вътре, звучи като опрощение. Това разяснява някогашният министър председател и съпредседател “Продължаваме смяната “ Кирил Петков в събота пред Дарик радио.

Той уточни, че при ръководството си е правил и неточности и като такава уточни апела си към хората да дарят по една заплата за Украйна. " Огромна неточност беше това със заплатата за Украйна, което споделих. Получих вълна от рецензия, ненапълно с право ", съобщи той.

Той още веднъж сподели, че ГЕРБ няма бъдеще, до момента в който Бойко Борисов е неин водач. " Ние няма да създадем никаква коалиция с ГЕРБ, до момента в който Борисов ги ръководи. При него казусът е доста явен - той е правил доста неточности и съгласно мен закононарушения. Той няма по какъв начин да разреши да се направи правосъдната промяна, която на нас ни би трябвало, по една доста елементарна причина - в случай че я създадем, той ще влезе в пандиза ", разяснява Петков.

Той е оптимист за идващия български парламент. “Миналия парламент единствено 4 депутата не ни доближиха, с цел да имаме 121 депутата. Аз имам вяра, че с вярната акция, вярното информиране, този път тези 4 депутата ще са от другата страна. Ако всички се обединим върху мисълта това да се доближи, имам вяра, че е безусловно допустимо. Ако имаме тези 121 депутата ще продължим това, което започнахме ", сподели Петков.

Според него служебното държавно управление от една страна е нещо хубаво – дава опция на нови лица да излязат напред, да пробият през статуквото.

Но предизвести, че не би трябвало да разрешаваме този институт на служебно държавно управление да продължава за повече от мандата, за който е решен. “Самият институт на служебното държавно управление дава на един човек цялата власт. Опасността е, в случай че дадем цялата власт на един човек за дълго време, без значение кой е той ", сподели Петков.

За изказванията на Министерство на регионалното развитие, че в газовата връзка с Гърция газ няма, Кирил Петков съобщи: " Кадрите, които видяхме – да, несъмнено някакви бордюри не са приключени, само че тръбата е цялостна с 40 бара. Важно е тази връзка да влезе в употреба, тъй като цената на количеството, което минава през тръбата, пада от 140 евро на към 30 евро. Толкова е огромен маржът сред пазарните цени на газа сега и цената на газа, който ще тече по тази връзка, че ние нямаме право на нито един ден да забавим стартирането на връзката ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР