Втори пакет американски санкции срещу Русия влизат в сила след

...
Втори пакет американски санкции срещу Русия влизат в сила след
Коментари Харесай

САЩ наложиха нови санкции на Русия заради отравянето на Скрипал

Втори пакет американски наказания против Русия влизат в действие след две седмици поради присъединяване на страната в нападението с бойно нервнопаралитично вещество против Сергей Скрипал и щерка му в Англия през 2018 година

Москва изрично отхвърля да има нещо общо с покушението, назовава обвиняванията и глобите " част от антируска нервност " и упреква за тях вътрешнополитическата омраза сред демократите в Конгреса и президента. И в този момент посолството във Вашингтон упрекна Съединени американски щати, че пробват да си " присвоят ролята на суперполицай ", подценяват " обикновените правила на цивилизовано другарство " и санкционират тези, които защитавали националните си ползи.

Президентът Доналд Тръмп е подписал указа, а Държавният департамент изясни тази нощ какво ще включва той.

На американските банки се не разрешава да вземат участие в първична продажба на съветски държавен дълг в задгранична валута, както и да кредитират съветското държавно управление в нещо друго, с изключение на в рубли. Третата мярка стяга разпоредбите за даване на Русия на американски артикули и услуги. Според представителя Морган Ортагус Вашингтон ще попречва и заеми и финансова и техническа помощ и от Световната банка и Международния валутен фонд.

" Както и в първия случай, глобите ще влязат в действие 15 дни след уведомяването ан Конгреса и ще работят най-малко 12 месеца ", се споделя в известието. Това значи, че след публикуването в Държавен вестник на Съединени американски щати евентуалната дата на влизане на мощ на новия пакет ограничения е " 19 август или към тази дата ".

Основание още веднъж е Законът за надзор над химическите оръжия от 1991 година, който задължава администрацията да вкара поредност от ограничения против използвалите такова оръжие. Първият пакет е от август 2018 година и има по-скоро алегоричен темперамент, защото забрани износа на артикули и технологии, свързани с националната сигурност.

Тогава Държавният департамент съобщи, че в случай че до 3 месеца не получи от Русия гаранции, че случилото се няма да се повтори, ще последва втори пакет наказания. Но срокът изтече, а Тръмп не предприе нищо, въпреки Конгресът нееднократно да го призоваваше - в това число тази седмица - да продължи със глобите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР