Втори оглед правят разследващите на мястото на убийството на Алексей

...
Втори оглед правят разследващите на мястото на убийството на Алексей
Коментари Харесай

Ето къде убиха Алексей Петров

Втори оглед вършат проверяващите на мястото на убийството на Алексей Петров. Той беше убит през вчерашния ден в столичния квартал " Драгалевци ", а жена беше ранена тежко. Стрелецът още се търси. Специален щаб от представители на прокуратурата и службите ще търсят претекстове и версии за убийството.

Разследващите работят паралелно по определяне на причинителя и поръчителя, и върху търсенето на претекстовете за това ликвидиране. 

Мотивите са значими, тъй като могат да насочат проверяващите, както към поръчителите, по този начин към възможния причинител. Мотивите са доста значими за разбора на службите - значимо е да съберат оперативна информация, тъй като могат да им подскажат къде да се чакат " вторични земетресения " и да бъде понижен рискът от последващи убийства или други дейности.

Предполага се, че по пътеката, по която са тръгнали Алексей Петров и дамата, която го е придружавала, часове по рано е тръгнал и причинителят на убийството. След това по пътеката са минали и туристи от Украйна, които са чули шума от убийството. Те към този момент са дали показания.

Маршрутът обезпечава най-бързият достъп до Черни връх и се допуска, че причинителят се е отдръпнал натам. От Черни връх има два разновидността за излаз от планината - към Перник и към Дупница, от където причинителят може да напусне страната през Сърбия или РСМ, пише БНТ. 

По маршрута няма камери за видеонаблюдение, с цел да бъде засечен и няма покритие на мобилни телефони, което също затруднява засичането по мобилни кафези на причинителя. От Черни връх има обитаеми места, където може да го е чакала кола, с цел да се отдалечи от мястото на закононарушението.

Неофициално се знае, че защитата на Алексей Петров е била на 50-70 метра от него, тъй като той е споделил, че няма потребност да го съпровожда. Това не е особено за Алексей Петров. Изключение е също, че се е движил в неброниран автомобил. Охраната не е имала опция да реагира.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР