Втори обвинителен акт срещу адвокат Владимир Елдъров внесе в съда

...
Втори обвинителен акт срещу адвокат Владимир Елдъров внесе в съда
Коментари Харесай

Второ обвинение срещу Елдъров, завлякъл клиенти с над 670...

Втори обвинителен акт против юрист Владимир Елдъров внесе в съда Окръжна прокуратура – Пловдив, този път с изказванието, че е завлякъл клиенти с 676 458 лева По първото обвиняване – че е поръчвал палежи и даже ликвидиране за почистване на сметки, той към този момент беше наказан на 7 години и половина затвор на първа инстанция и сега е в пандиза.

Новото обвиняване гласи, че като юрист по каузи за погашение на компенсации на близки на потърпевши при произшествия Елдъров се е възползвал от неопитността и неосведомеността на клиентите си, с цел да прибира част от парите. Така в интервала от 17 ноември 2011-а до 23 юли 2014 година измамил петима души с общо 321 500 лева Той имал пълномощни от тях и оставял за себе си разнообразни суми от превежданите от застрахователите обезщетения. „ Комисионата” му варирала от от 47 000 лв. до 80 000 лева, като в един от случаите присвоил цялото обезщетение от 80 бона.

На по-ранен стадий - 11 февруари 2010-а до 3 ноември 2014 година, той завлякъл и други 24 души с общо 354 958 лева Те също имали починали при ПТП близки и водели цивилен каузи. В този случай Елдъров едностранно решавал да усили възнаграждението си за оказаната услуга, като по свое убеждение оставял част от присъденото обезщетение за себе си. Сумите, с които ощетил клиентите си, били в необятните граници от 700 до 35 000 лева

Най-тежкото планувано от закона наказване за закононарушенията, в които Владимир Елдъров е упрекнат, е затвор 1 до 8 години, като съдът може да постанови и конфискация на до половината от имуществото.
тагове юрист Владимир Елдъров обвиняване клиенти
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР