Втори национален протест организират синдикатите в МВР. Той ще се

...
Втори национален протест организират синдикатите в МВР. Той ще се
Коментари Харесай

Синдикатите в МВР готвят втори национален протест

Втори народен митинг провеждат синдикатите в Министерство на вътрешните работи. Той ще се организира идната неделя 29 ти ноември. До момента не е реализирано съгласие сред управлението на министерството и синдикатите за 30-процентно нарастване на заплатите.

Вторият народен митинг на служителите на реда ще се състои пред постройката на Народното събрание. От синдикалната федерация оповестиха, че техните претенции са за 30-процентно нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи и към този миг остават.

В същото време тези дни министър председателят Бойко Борисов и вътрешният министър Христо Терзийски оповестиха, че нарастването на заплатите остава 15 % за момента.

Това обаче не се приема от синдикатите във вътрешното министерство. Те считат, че Министерство на вътрешните работи също е на първа линия в битка с ковид и поради това нарастването би трябвало да е 30 %, както и в други администрации у нас.

Преди ден в Министерство на вътрешните работи се състоя и съвет за обществено партньорство, на който не беше реализирано съгласие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР