Втори месец отделението по хематология в Бургас остава затворено. Спешно

...
Втори месец отделението по хематология в Бургас остава затворено. Спешно
Коментари Харесай

Бургас спешно търси хематолог

Втори месец отделението по хематология в Бургас остава затворено. Спешно се търси метод да се обслужват пациентите със характерно заболяване, които се нуждаят от кръвопреливане. Спешно се търси и експерт по клинична хематология.
Снимка: btvnovinite.bg

31-годишната Мануела е от пациентите на затвореното поделение по хематология. Диагностицирана е с Таласемия майор. „ Свързано е с кръвта, организмът не може да създава еритроцити и се постанова ежемесечно кръвопреливане, с цел да може да си прибавим кръв “, изясни Мануела.
Безпрецедентна кражба в националната хематология – изчезнаха пробни медикаменти Медикаментите са за хиляди левове
Сега дамата пътува до други регионални градове. „ Това е огромно стеснение за нас, откакто тук имахме и имаме хематолози в град Бургас, не виждам причина за какво би трябвало да вървим във Варна, в София, в Пловдив “, сподели още дамата.
Снимка: btvnovinite.bg

След като в края на предходната година началникът на отделението умрял, досега искащи да заемат поста му няма. Освен дребния брой сходни експерти в региона, пациентите на отделението позволяват, че проблем може да е и заплатата.
Карлово остава без родилно поделение поради липса на лекари Оборудването не е подменяно от десетилетия
„ Не мога да ви кажа точната сума, тъй като като съществена заплата е 1000 лева, само че това е съществена заплата, с която се стартира, оттук насетне приказваме към този момент за спомагателните материални тласъци, които се получават за шеф на поделение, за осъществена активност, те са доста “, уточни доктор Бойко Миразчийски, шеф УМБАЛ Бургас.
Снимка: btvnovinite.bg

На територията на морския град работят още трима хематолози. „ Двамата от тях работят в отделението по онкохематология в онкологияния център комплексния, в случай че един от тях пристигна при нас, това значи, че и те не могат да си извършват активност, би трябвало да затворят и това поделение. Третият, който е клиничен хематолог, той пък индивидът работи на три поликлиники, настрана на това някъде давал платени наряди и оттова нататък – той не желае изобщо да се занимава “, добави доктор Бойко Миразчийски.
Спешната помощ страда от липса на фрагменти, а не на коли за спешна помощ Не доближават 2000 лекари в центровете за незабавна медицина в цялата страна, разяснява проф. Петров
Шефът на болничното заведение и кметът на града търсят разновидности за справяне с рецесията. Говорили са с министъра на опазването на здравето и с НЗОК да създадат законови промени и да разрешат експерт да работи на цивилен контракт.

„ Да се направи изключение за този случай в Бургас, тъй като се касае за доста пациенти, които най-малко 2 пъти на месец би трябвало да пътуват до Варна в зимни условия, една част от тях са деца “, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.

За това е нужна смяна в Националния рамков контракт и в законодателството.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР