Втори мащабен национален протест организират във Франция движението на жълтите

...
Втори мащабен национален протест организират във Франция движението на жълтите
Коментари Харесай

„Жълтите жилетки“ блокират за втори път Франция


Втори огромен народен митинг провеждат във Франция придвижването на " жълтите жилетки ", недоволни от повишаването на горивата и политиката на президента Еманюел Макрон. Протестиращи от цялата страна се събират на протест в Париж, където управляващите са изправени пред сериозен риск от вълнения, оповестява БНР. 

Десетки хиляди протестиращи от цялата страна са предстоящи в столицата за най-решаващата акция на " жълтите жилетки ", само че остават доста незнайни за мястото и броя на стачкуващите, които отхвърлиха да се съберат край Айфеловата кула. 

Автобуси с стачкуващи пътуват към Париж от разнообразни краища на страната. Още от нощес полицията е блокирала достъпа към Елисейския замък от бул. " Шанз-Елизе ". За защита на Париж са ангажирани над 3000 служители на реда, само че рискът от безредици е доста висок. Протестната вълна, пламнала в обществените мрежи, няма публични уредници, управляващите се притесняват от вълнения от страна на радикални групировки, каквито в последно време непроменяемо се врязват в протестните манифестации.

Блокадите не престават в цялата страна и към този момент донесоха съществени загуби на комерсиалния бранш. 

Двама починаха и над 600 пострадаха в хаоса по блокираните пътища.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР