Втори мъж с швейцарски паспорт е бил задържан в Мароко

...
Втори мъж с швейцарски паспорт е бил задържан в Мароко
Коментари Харесай

Втори швейцарски гражданин задържан в Мароко за убийствата на скандинавските туристки

Втори мъж с швейцарски паспорт е бил арестуван в Мароко по отношение на убийствата на двете скандинавски туристки. Той има и английско поданство. Изяснява се ролята му в покушенията против чужденките. Това са съобщили локални медии.

Швейцарските управляващи са удостоверили за ареста, само че са прецизирали, че от тях не е желано да проверяват арестувания. Също по този начин излиза наяве, че той от дълго време не се е прибирал в страната.

Припомняме, че двете млади дами бяха грубо убити преди Коледа. Те са тръгнали без компаньон към планински регион, където били нападнати. В обществените медии се завъртя ужасяващо видео с обезглавяване на жена, за което бе доказано, че е достоверно.

За убийствата бяха арестувани 19 души, измежду които и мъж с двойно поданство - швейцарско и испанско. За него се допуска се, че е ръководел групата и набирал терористи.

Мъжът има престъпно минало, само че не е бил арестуван за ликвидиране. Той е 25-годишен и е признал пред полицията, че ислямът му е оказал помощ да се отърве от пороците си. Появиха се изказвания, че е някогашен футболен гамен.

Потвърдено бе, че те са дали клетва за честност към " Ислямска страна ".

Полицията работеше по версия, че обезчестяване е водещият претекст, а терористите не са координирали нападението с ДАЕШ и са работили като " самотни вълци ". По-късно обаче точно терорът стана съществена версия.

Преди дни стана ясно, че ислямистите са нападали и други чужденци в региона. Възрастен британец се избавил откакто декларирал, че е мохамеданин.

Случаят потресе обществеността в Мароко, където бяха проведени бдения и митинги против насилието. С плакати на няколко езика мароканци обявиха, че терорът няма вяра.

Мароко е относително спокойна страна за района и сходни офанзиви са по-скоро редки.

През предходната година там обаче са били разрушени 20 терористични кафези.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР