Втори лъч тръгна днес от Плевен за Карлово като част

...
Втори лъч тръгна днес от Плевен за Карлово като част
Коментари Харесай

Втори лъч тръгна от Плевен за Карлово по стъпките на Апостола

Втори лъч потегли през днешния ден от Плевен за Карлово като част от националния туристически поход " По стъпките на Апостола " , оповестиха уредниците.

Ръководител на тази група туристи е Асен Вълов, а маршрутът планува да преминат през Средна гора, с цел да стигнат до родното място на Левски.
Останалите пет лъча ще тръгнат на 15 юли. Всички ще се съберат на следващия ден - 14 юли, в 18.30 часа, пред монумента на Левски в центъра на Плевен, с цел да поднесат цветя на благодарност. Така ще бъде обещано публично началото на 26-ия възпоменателен поход " По стъпките на Апостола ", проведен с поддръжката на община Плевен.

В него са се присъединили туристи, най-вече младежи, от София, Плевен, Карлово, Никопол, Видин, Шумен, Велико Търново и други градове. Те ще преминат Балкана по седем маршрута, с цел да се срещнат в Карлово на 18 юли - денят на рождението на Васил Левски (18 юли 1837-18 февруари 1873), и да вземат участие в тържествата, отдадени на героя.

Най-малки участници в похода са четиригодишните Йордан и Борис от София, а най-възрастните са учителят по история, в този момент пенсионер, Васил Копчев - основател на похода, и Васил Чардаклиев - потомък на Васил Левски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР