Втори хуманитарен конвой, състоящ се от 14 камиона с помощи,

...
Втори хуманитарен конвой, състоящ се от 14 камиона с помощи,
Коментари Харесай

Втори камион с хуманитарна помощ пристигна в Газа

Втори филантропичен ескорт, състоящ се от 14 камиона с помощи, получи позволение да влезе в Газа.  За това заяви организация Ройтерс. По-рано стана ясно, че президентът на Съединените щати Джо Байдън е разговарял с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и двамата са " удостоверили, че потокът от помощ за нуждаещите се палестинци ще продължи ". От своя страна обаче министърът на сигурността на Израел Итамар Бен-Гвир съобщи, че не трябва да се подсигурява " непрекъсната помощ " за територията, в случай че Хамас не се съгласи да освободи всички заложници.

Стана ясно и че израелската войска е унищожила две кафези на Хизбула, които са подготвяли офанзиви на територията на Израел. А представителят на израелската войска Даниел Хагари съобщи, че военните ще продължат засилените си офанзиви против Газа и предизвести жителите да се реалокират на юг.

 
Засилихме офанзивите си и ще продължим да действаме по този начин, придвижвайте се на юг. Създадохме там пространство, в което има условия. Донесохме филантропична помощ, донесохме медикаменти, храна и вода, с цел да отговорим на вашите потребности. Много от вас към този момент са го създали. Не застрашавайте живота си, преместете се на юг.
Даниел Хагари, контраадмирал, представител на ЦАХАЛ

Лидерите на Съединените щати, Обединеното кралство, Канада, Франция, Германия и Италия са провели телефонен диалог, в който са удостоверили поддръжката си за " правото на Израел да се пази против тероризма ". Те обаче приканиха за " съблюдаване на интернационалното филантропично право ". Стана ясно и че президентът Байдън е разговарял с папа Франциск, като двамата са разискали потребността от преустановяване на спора в Близкия изток.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР