Втори френски учен е задържан от иранските власти от четири

...
Втори френски учен е задържан от иранските власти от четири
Коментари Харесай

Още един френски учен е задържан в Иран, Франция настоява за освобождаването му

Втори френски академик е арестуван от иранските управляващи от четири месеца, стана известно през днешния ден. Франция осъди нестимулираното задържане на Ролан Маршал като недопустимо, а негови сътрудници приканиха за освобождението му, съобщи Асошиейтед прес.

Маршал, експерт по Субсахарска Африка в парижкия Институт за политически науки ( " Сианс по " ), е бил задържан през юни, когато пътувал до Иран, с цел да посети своята другарка Фариба Аделка, съгласно негов сътрудник от парижикя Институт за политически науки. Не се знае в какво е упрекнат, загатна Българска телеграфна агенция.

Иранските управляващи признаха през юли, че са задържали Аделка, прочут антрополог с двойно френско-иранско поданство, по обвинявания, които също не са оповестени обществено.

За задържането на Маршал на първо време заяви френският в. " Фигаро ". Френското външно министерство удостовери информацията и настоя за неговото освобождение.

Говорителката на министерството съобщи, че френският консул в Иран е посетил Маршал няколко пъти в пандиза и поддържа връзка със фамилията му.

" Настояваме пред иранските управляващи да покажат бистрота по случая и неотложно да подхващат дейности, с цел да сложат завършек на тази неприемлива обстановка ", сподели Аниес фон дер Мюл.

Асоциация на откривателите от " Сианс по " и други институции обявиха в декларация, че сътрудници са алармирали френските управляващи за изгубването на Маршал и Аделка в Иран на 25 юни. Техните сътрудници считат, че те са задържани към 6 юни. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР