Втори екип от нови пожарникари замина за съседна Гърция, за

...
Втори екип от нови пожарникари замина за съседна Гърция, за
Коментари Харесай

Пореден екип пожарникари заминава за Гърция

Втори екип от нови пожарникари отпътува за прилежаща Гърция, с цел да оказва помощ на сътрудниците си в южната ни съседка в преодоляване и очистване на пожарите в региона на Александруполис. В екипа са включени 36 души.

Българските пожарникари ще сменят първия екип на модула ни за битка с горските пожари, който отпътува на задача в Гърция на 23 август. Очаква се първата група да се върне у нас този следобяд.

Изпращането на втори екип и удължение на българското присъединяване в помощта при справяне със обстановката се постанова тъй като пожарите в южната ни съседка не са овладяни,  шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “  Александър Джартов,.

В новия състав са включени огнеборци от София, Благоевград, Кюстендил, Монтана, Ловеч, Габрово, Пазарджик и Стара Загора. Те пътуват с пет микробуса. Ръководител на екипа е основен контрольор Росен Борисов от Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ -Шумен.

До момента в региона на град Александруполис в Северозападна Гърция, където е регистриран най-големият горски пожар в Европейски Съюз от 2000 година насам, са изгорели над 810 000 декара земя.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР