Втори екип български пожарникари замина днес за Лариса (Гърция), където

...
Втори екип български пожарникари замина днес за Лариса (Гърция), където
Коментари Харесай

Втори екип български пожарникари замина да помага на свои колеги в Гърция

Втори екип български пожарникари отпътува през днешния ден за Лариса (Гърция), където ще оказва помощ на свои сътрудници при положение на пораждане на горски пожари.

Екипът е от 16 чиновници на районните дирекции „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РДПБЗН) в Благоевград, София и Пловдив, сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят на групата гл. контрольор Петър Петров – шеф на бранш „ Специализирани оперативни действия “ към РДПБЗН-Пловдив.

Екипът потегли през днешния ден от районната пожарна работа в Благоевград с три микробуса, с които довечера ще се приберат българските пожарникари от първата група. Специализираната техниката, с която при започване на месеца за Гърция отпътува първият екип, остава в южната ни съседка до края на месеца.

Българският екип ще дежури в пожарната работа в Лариса, където ще получи информация от сътрудниците си от първата група за схемата на работа, както и за синхронизиране на дейностите с гръцките пожарникари, уточни за Българска телеграфна агенция гл. контрольор Петър Петров.

Българският модул е част от инициираното от Европейската комисия „ Предислоциране на сили и средства за гасене на горски пожари в Република Гърция “. Идеята се реализира за пръв път и е по Програмата за продан на специалисти в границите на механизма за гражданска отбрана на Европейския съюз. Целта е превантивна – авансово концентриране на сили и средства в страната, където всяка година пораждат огромни горски пожари.

България взе участие със основания през 2018 година Модул за гасене на горски пожари, който е минал развой на сертификация в Европейския запас за Гражданска отбрана през 2019 година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР