Втори ден за 49-ия парламент и втори опит за избор

...
Втори ден за 49-ия парламент и втори опит за избор
Коментари Харесай

Анализатори: ПП изпадат в изолация, нямат полезен ход

Втори ден за 49-ия парламент и втори опит за избор на ръководител на Народното събрание. Очаквано първият се оказа несполучлив. Кандидатите са двама – Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от „ Възраждане “. А предлагането на ПП-ДБ беше Събранието да има двама ръководители които да се ротират, по сходство на Европейския парламент. Политическата обстановка разясниха в студиото на „ Добро утро, Европа “ журналистът Ружа Райчева, интернационалният анализатор Милен Керемедчиев и политологът Ивайло Илиев.

„ Няма подобен казус на всеки два месеца да се върти ръководителят на Народното събрание. Самата процедура е тежка – ръководителят би трябвало да подаде оставка, по-късно да бъде определен нов, което е доста сложен развой. От друга страна, това демонстрира, че „ Продължаваме промяната “ очевидно нямат огромно очакване за живота на това Народно заседание “, разяснява интернационалният анализатор Милен Керемедчиев.
Ако Политическа партия поддържат ГЕРБ би трябвало да дават пояснение на своите гласоподаватели за какво още веднъж връщат Борисов в центъра на политическите събития, а пък в случай че не го поддържат и не се случи държавно управление или Народното събрание приключи своя мандат – за какво са провалили следващ парламент.
Милен Керемедчиев, интернационален анализатор

„ Това ще са следващи проформа диалози на даващото се за следващ път Народно заседание – това се случва за повторно. Днес е денят, в който те би трябвало да създадат някакъв опит за избор на ръководител. Може би Политическа партия ще правят отстъпка, може би ще повдигнат Никола Минчев, само че всичко това наподобява като празно изпитание “, разяснява журналистът Ружа Райчева.

По нейните думи най-вероятно отиваме още веднъж на избори лятото, само че изборната интензивност тогава ще бъде трагично по-ниска.
Уви, резултатът на ПП-ДБ ще падне. Не знам по какъв начин я мислят тази работа – разбирам, че за гласоподавателите им е недопустимо, даже единствено ръкостискането с ГЕРБ е убийствено, обаче би трябвало да има някакво полуразбиране в този миг, тъй като към този момент шести парламент да избираме и да чакаме нещо по-добро... към този момент мина много време от 2020 година и революционното въодушевление на българите е надалеч от тях. Те желаят непоклатимост, държавно управление и решения.
Ружа Райчева, публицист

„ Политическа партия нямат сега действителен потребен ход. В първото си изявление в пленарната зала, Кирил Петков приказва по-скоро за политики, в случай че те получат мандата. Тоест, те действително споделят, че няма да стане с първия мандат, само че съгласно мен, в случай че не стане с първия мандат, няма да се получи с нито един от идващите “, счита Керемедчиев.

„ Наистина Политическа партия са се изолирали и не знам по какъв начин те биха работили оттук насетне. Борисов е в извънредно преференциална обстановка, а те не са “, уточни Райчева.

„ Нов парламент, остарял шанс “ – по този начин разяснява политологът Ивайло Илиев старта на 49-ото Народно заседание.

По неговите думи не е било обяснено за какво са изключени останалите по-малки партии от предлагането за ротация на ръководителя на Народното събрание.

Днес за ръководител на Народното събрание ще бъде излъчен Росен Желязков, предвидиха анализаторите.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР