Втори ден т.нар. хартиена коалиция в лицето на ГЕРБ, ДПС

...
Втори ден т.нар. хартиена коалиция в лицето на ГЕРБ, ДПС
Коментари Харесай

Хартиената коалиция продължава с атаките срещу Изборния кодекс

Втори ден така наречен " хартиена коалиция " в лицето на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия продължава с окончателното гласоподаване на измененията в Изборния кодекс. След като на вчерашното 18-часово съвещание те съумяха и депутатите от тези три партии още веднъж са решени да продължат съвещанието до приключването на законопроекта, с който прокарват мечтаните си претенции.

Те взеха решение да отрежат достъпа на представителите на партиите до изборните резултати, които ще се съхраняват във флаш паметта на машините. Така те анулираха опцията членове на СИК, изборни претенденти и покровители да следят прехвърлянето на данните от машинното гласоподаване в изчислителните пунктове.

Депутатът от " Демократична България " Надежда Йорданова сподели, че решението флаш паметта от машините в " купчина неизползваема пластмаса ". Тя посочи още, че с достъп единствено до хартиените протоколи няма да има по какъв начин да се сверяват данните на хартия с тези в електронен формат.

Допълнително ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия отстраниха опцията машините да отпечатват протоколи с изборните резултати. Така всички гласове в секциите ще се броят на ръка, а протоколите също ще бъдат попълвани документално.

" Хартиената коалиция " най-вероятно ще продължи работата си по този метод и ще гласоподава вкупом всички останали оферти. Заседанието на депутатите още веднъж беше удължено до завършването и гласуването на всички останали в законопроекта промени.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР