Втори ден скандали в парламента около закона за НСО. Втори

...
Втори ден скандали в парламента около закона за НСО. Втори
Коментари Харесай

Обиди и нападки в парламента заради Закона за НСО

Втори ден кавги в Народното събрание към закона за НСО. Втори ден депутатите не могат да се схванат дали е признат на първо четене или не е. В последна сметка ръководителят на Народно събрание разгласи плана на " ИТН " и Изправи се БГ! Ние идваме " за признат на първо четене. Това отприщи нови обиди и едно наказване.

С претекста, че парламентарния устав е нарушен и вчерашното гласоподаване било незначително ръководителят на Народното събрание Ива Митева предложи прегласуване на законопроектите за НСО, които плануват службата да охранява единствено президента, премиера и ръководителя на Народното събрание. От ГЕРБ-СДС опонираха на парламентарния началник като обявиха, че през вчерашния ден е имало гласоподаване и двата законопроекта не са били признати.

" Първо е гласувано по-малко от 30 секунди, на второ място не е разгласен резултат. На второто прегласуване се открива липса на кворум. От там нататък няма годни решения ", сподели ръководителят на Народно събрание Ива Митева.

От " ИТН " упрекнаха Росица Кирова от ГЕРБ, която председателстваше през вчерашния ден. ГЕРБ припомниха острия звук на Тошко Йорданов към Ива Митева.

" Председателят на вашата група ви унижи обществено тук от тази естрада господин Йорданов, госпожо Митева и вие бързо си сменихте мнението ", сподели Александър Ненков от ГЕРБ-СДС.

" Извинявам се за вчерашната си интонация към госпожа Митева. Вчера заместващата председателка от вашата група Росица Кирова сподели тотална несръчност, непросветеност ", отговори Тошко Йорданов от " ИТН ".

" Не допускайте от тази естрада да се наскърбява зам.-председател на Народно събрание. Господин Тошко Йорданов е рецидивист в тази обстановка ", съобщи от трибуната Хамид Хамид от Движение за права и свободи.



От " Изправи се БГ! Ние идваме! " посъветваха парламентарния началник.

" Подпишете вчерашното решение, по този начин както намерите за добре както ви диктува съвестта и професионалното знание ", сподели Татяна Дончева от ИБГНИ.

За да охлади пристрастеностите и откри решение, ръководителят на Парламента даде отмора и свика председателски съвет. 30 минути по-късно пристигна и решението.

Темата за законопроектите прерасна в персонални нападки, обиди, искане за санкции и едно опрощение.

" Тоя парламент няма държавно управление просто, тъй като тоя път има свободни партии. И в този момент тъй като казахте, че някой наскърбява партии, нямаше такова нещо. Сега ще има. Аз ще обидя партия ГЕРБ и ще кажа, че това е мафиотска конструкция ", съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

" Грозните подиуми, персоналните обиди и непремерените изявления на сътрудниците, са унизителни за българския парламентаризъм. Вие отказахте да създадем болшинство, което да смени основния прокурор Иван Гешев, а в този момент търсите болшинство, което да смени защитата му. Ето на това му се споделя промяна по протестърски ", сподели Корнелия Нинова, ръководител на " Българска социалистическа партия за България "

Напрежението беше потушено с началото на парламентарния надзор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР