Втори ден продължава първото заседание на 48-ото Народно събрание, което

...
Втори ден продължава първото заседание на 48-ото Народно събрание, което
Коментари Харесай

Втори ден от първото заседание на 48-ото Народно събрание в снимки

Втори ден продължава първото съвещание на 48-ото Народно заседание, което към този момент се записа в историята като единственото, което не съумява да избере своя ръководител. 

След три процедури по избори и три балотажа кандидатурите бяха редуцирани от 5 на 3. Политическа партия отдръпнаха своята в лицето на Никола Минчев, ГЕРБ също направиха стъпка обратно и се отхвърлиха да издигат повече Росен Желязков.

Търсенето на излаз от задънената улица, в която депутатиите заедно натикаха институцията Народно заседание, до този миг е безрезултатно, макар че парламентарните управления привикваха Председателски препоръки един след различен.

До " параграф 22 " ги докара целокупният им отвод да се обединят към една фигура, която да излъчат за парламентарен началник. Докато това не стане, Народното събрание не може да работи - нито да образува комисии, нито да кове закони, нито даже на първо място официално да разгласи основаването на 7 парламентарни групи.

Междувременно " Продължаваме промяната " свикаха обществени съвещания, до момента в който тече следващият Председателски съвет, които обаче бяха бойкотирани от всички останали шест политически групи в Народното събрание. 

Кризата не е конституционна, а политическа, разтълкуваха специиалистите, просто тъй като създателите на главния ни закон не са допускали, че в миналото е допустимо да се стигне до сходна обстановка.

А на скулптора Вежди Рашидов му се наложи, като краткотраен ръководител, да се нагърби с несвойствената и прекомерно уморителната за него задача да поведе ПГ към консенсус, откакто в 9.00 сутринта през вчерашния ден надали е предполагал, че ще седи на трибуната в Народно събрание повече от час.

 Снимка: Булфото

" Не е лесна тая работа, не е лесна тая работа, вие се усмихвате, но питате ли ме мене... ", оплака се той от трибуната минути след 9.00 часа, когато обявии следващата отмора за привикване на Председателски съвет. Към ранния следобяд почивката към момента не беше свършила.

А, в случай че би трябвало да бъде теглена чертата - втори ден новосформираното Народно заседание, 48-о подред, не работи, само че наднииците на 240-те му депатите вървят.

 

 Снимка: Булфото

 Снимка: Булфото

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР