Втори ден продължава гасенето на пожара, който избухна вчера сутринта

...
Втори ден продължава гасенето на пожара, който избухна вчера сутринта
Коментари Харесай

Втори ден гасят пожара в Свилоза, огънят е овладян

Втори ден продължава гасенето на пожара, който избухна през вчерашния ден сутринта на територията на химическия комбинат " Свилоза " в Свищов. Горяха 800 кв. м от открития склад за предпазване на дървесина.
Още по тематиката
В гасенето вземат участие към 50 огнеборци. Късно нощес излезе мощен вятър, който в допълнение затрудни пожарникарите.

" Пожарът към този момент е изцяло овладян, догарят дребни количества дървесина в центъра на склада. Цяла нощ огнеборци са били на място ", заяви в изпълнителният шеф на предприятието Михаил Колчев в утринния блок на Българска национална телевизия.

Предстои установяването на повода за пожара, всички версии са вероятни, добави той.

" Предприятието е остаряло. Дървесината се обелва и се натрупват кори, които гният и се самозапалват. Изключваме човешка интервенция. Започнах план за създаване на централа за биомаса, с цел да може тя да се изгаря. Заради ковид обаче нещата се забавиха ", съобщи притежателят на " Свилоза " Красимир Дачев по Нова телевизия

Между 3000-4000 тона дървесина е имало в склада. Нови възпламенявания няма, само че пожарникарските екипи остават на място.

Екипи на районната екоинспекция замерват положението на въздуха. Към този миг няма смяна в индикаторите. Огнеборците предвиждат, че тлеенето ще продължи най-малко 3 дни.

Химическият комбинат не работи поради индустриална повреда от преди два месеца. Тогава се взриви казан с органични боклуци и вода спря производството в завода. Нямаше потърпевши, само че вредите от детонацията бяха големи.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР