Втори ден преговори в парламента между екипите на ГЕРБ-СДС и

...
Втори ден преговори в парламента между екипите на ГЕРБ-СДС и
Коментари Харесай

Втори ден преговори: ПП-ДБ искат председателя на НС и на правната комисия да са от различни групи

Втори ден договаряния в Народното събрание сред екипите на ГЕРБ-СДС и коалиция ПП-ДБ. Разговорите текат в две направления – законодателната смяна и избора на ръководител на Народното събрание.

Бе разискван описът със законопроекти

Преговорните екипи са ясни. От страна на ГЕРБ-СДС това са Росен Желязков, Десислава Атанасова, Радомир Чолаков, Рая Назарян и Екатерина Захариева. От ПП-ДБ са Николай Денков, Лена Бориславова, Найдежда Йорданова, Стою Стоев, Радостин Василев и Атанас Славов.

Снимка: bTV

Преговорните екипи на ГЕРБ-СДС Снимка: bTV

След като през вчерашния ден партиите организираха тричасови диалози върху законодателната рамка, през днешния ден текстовете ще бъдат гледани по настрана. Фокусът е върху правосъдната промяна, законите по Плана за възобновяване и резистентност, както и върху участието на България в Шенген и еврозоната.

На чело на екипите са дами - Десислава Атанасова и Рая Назарян сядат против Лена Бориславова, Надежда Йорданова

„ Продължаваме със законодателната стратегия. Днес се надявам да я приключим. Ще би трябвало да обсъдим още веднъж въпроса с ръководителя на Народното събрание, ротацията. Има връзка сред законодателната стратегия и концепцията за ротация на Народното събрание. Това, което сме разискали е ръководителят на Народното събрание и ръководителят на правната комисия да бъдат от другите политически обединения. Така ще има координиране на това, което става в комисията с това, което става в Народното събрание “, сподели акад. Николай Денкова от ПП-ДБ.

Втори ден новоизбраният парламент на България не можа да стартира да работи всъщност

„ Разговорите сред двете групи в частта правни екипи не престават. Моля за самообладание. Знам за публичния интерес към този развой, само че ни би трябвало още малко време, с цел да уточним значими елементи “, сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ –СДС.

Напредък има, само че процесът е муден, споделиха още партиите.

Двете обединения излязоха с общо изказване

„ Продължаваме с диалозите и се опитваме да създадем, тъй че да има работещо Народно заседание, само че въпреки всичко знаете, че това зависи от мандатоносителя на първия мандат. Опитахме се, само че диалозите не престават “, сподели Лена Бориславова от ПП-ДБ.

Изненадващо, в постройката на Народното събрание се появиха и от Движение за права и свободи. Очаква се по-късно да има изясненост по какъв начин върви преговорният развой. Днес се очакваше ГЕРБ-СДС да се срещнат и с партия „ Възраждане “, само че срещата се отсрочва за сряда.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР