Втори ден от посещението на украинския президент Володимир Зеленски в

...
Втори ден от посещението на украинския президент Володимир Зеленски в
Коментари Харесай

Продължава посещението на украинския президент Зеленски в Турция

Втори ден от визитата на украинския президент Володимир Зеленски в Турция. Вчера той беседва със своя сътрудник Реджеп Ердоган. Двамата разискаха двустранните връзки и въпроса за Крим.

 © БГНЕС
Турция не признава анексирането на Крим от Русия и ще продължи да пази правата на кримските татари. Това съобщи Реджеп Тайип Ердоган на взаимна конференция с украинския си сътрудник Володимир Зеленски, който е в Анкара на публично посещаване.

Реджеп Тайип Ердоган, президент на Турция: Турция не призна и няма да признае противозаконното анексиране на Крим. Кримските татари са значима част от историческите връзки сред Турция и Украйна.

Най собствен ред, Зеленски акцентира, че двете страни дружно могат да трансформират в своя изгода обстановката в черноморския район.

Володимир Зеленски, президент на Украйна: Сигурен съм, че ще намерим метод да накараме Русия да зачита интернационалните закони, да върне мира и стабилността в района, да отбрани правата и свободите на кримските татари и да освободи политическите пандизчии.

Украинският президент предложи на турския си сътрудник да взе участие във възобновяване на инфраструктурата на Източна Украйна и го предложения на интернационален конгрес за Донбас през есента.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР