Втори ден от официалната визита на премиера Бойко Борисов в

...
Втори ден от официалната визита на премиера Бойко Борисов в
Коментари Харесай

Премиерът Борисов се срещна с емира на Дубай

Втори ден от формалната аудиенция на премиера Бойко Борисов в Обединените арабски емирства. Премиерът се срещна с емира на Дубай и министър-председател шейх Мохаммед бин Рашед Ал-Мактум. Двамата разискаха двустранното съдействие в основни сфери, а емирът се поинтересува от българското коневъдство.


По време на срещата в комерсиалния и финансов център освен на Обединените арабски емирства, само че и на Близкия Изток изобщо - Дубай, двамата министър председатели разискаха тематики от общ интерес: развиването на политическия разговор сред България и федералната монархия, както и по-интензивно съдействие в стопанската система, вложенията, защитата, битката с тероризма, нововъведенията и технологиите. Преди срещата с емира на Дубай, министър председателят Борисов посети и Центъра за интервенции на полицията, където му беше направена презентация на колите и техниката, с която разполага Центърът. По време на срещата с емира на Дубай шейх Мохаммед бин Рашед Ал-Мактум министър председателят Борисов съобщи, че България държи на другарските връзки с ОАЕ и желае да ги развива. Той посочи, че най-голямата българска общественост живее и работи в Дубай и че емиратските вложители са добре пристигнали у нас.
Бойко Борисов, министър председател на България: Темата за моста за съдействие в областта на образованието, високите технологии, той я засегна, само че и министър председателят я прегърна извънредно мощно като концепция. Дълго говорихме с шейха по тематиката за прехраната, за тези хъбове, депа, които предлагам да създадем и в България, и на Балканите, с цел да се влага в консервната индустрия, полуфабрикати. Доста тематики, по които сме си дали доста къси периоди и с шейха се разбрахме да опитаме до Нова година да подпишем и едно сходно рамково съглашение за стратегическо съдействие.Ахмад бин Абдула Ал Фаласи, министър на висшето обучение на ОАЕ: Премиерът ви предложи да се свържем с вашия министър на образованието, с цел да установим контакти и да стартираме още по-тясно съдействие по студентските стратегии и продан сред университетите ни, тъй като точно хората са в основата на всяко съдействие. Нашият министър на стопанската система ще докара публична делегация в България.
В късния следобяд от федералната монархия министър председателят Борисов и водената от него делегация, в чийто състав са и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и финансовият министър Владислав Горанов, отпътува за Кайро. Там в границите на утрешния ден Борисов ще се срещне с президента на Република Египет Абдел Фатах Ас Сиси. Срещата им беше контрактувана в границите на 73-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР