Втори ден не стихва пожарът в регионалното старозагорско депо за

...
Втори ден не стихва пожарът в регионалното старозагорско депо за
Коментари Харесай

Втори ден гори регионалното депо за отпадъци край Стара Загора

Втори ден не стихва пожарът в районното старозагорско хранилище за боклуци край село Ракитница, съобщават от Нова телевизия.

В опит да бъдат загасени горящите боклуци, чиито дим се носи към околните обитаеми места, през цялата вечер е траяло насипването с пръст.

Измервания на въздуха правят от районната ревизия, от която предложиха на живущите в покрайнината да не отварят прозорците си.

От сутринта се вършат измервания, които да покажат дали има риск за жителите на село Ракитница, посочва Деница Делчева, която е специалист в качеството на въздуха РИОСВ- Стара Загора.

За момента индикаторите от ръчното премерване сочат, че нарушение на атмосферния въздух няма, само че крайните резултати ще излязат най-рано в сряда, съобщи Злати Христов, шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора.

Припомняме, късно вечерта на 6 ноември, пламна хранилище за за боклуци край Стара Загора, който обхвана 40 декара. За локализиране на пожара бяха изпратени огнеборци от Стара Загора и Чирпан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР