Втори ден на загуби на световните борси. Към вчерашните сривове,

...
Втори ден на загуби на световните борси. Към вчерашните сривове,
Коментари Харесай

Втори ден на загуби на световните борси заради страх от рецесия

Втори ден на загуби на международните тържища. Към вчерашните сривове, подбудени от упования за нова световна криза, се добави поредна ескалация на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Пекин заплаши с контрадействия най-новите мита, наложени от Доналд Тръмп.


Преди да отбележат най-малък растеж през днешния ден главните борсови показатели в Съединените щати се сринаха с към 3 % в края на търговията през предходната нощ.

Заради отрицателните данни за второто тримесечие на годината на Китай и Германия - две водещи комерсиално насочени стопански системи. Както и поради събитие, което не е следено от 70-те години на ХХ век - доходността на 30-годишните американски скъпи бумаги падна под 2 %, и по-важно - доходността на 10-годишните се срина под тази на облигациите с 2-годишен падеж. Такъв всеобщ напор към сигурни, въпреки и нискодоходни, вложения не е имало след световната финансова рецесия и се счита за предвестител на криза.
Рос Гербър, пазарен анализатор от Калифорния: Дълговият пазар рядко бърка. А в този момент ни дава да разберем, че комерсиалните войни са нещо извънредно за световната стопанска система и че " Америка преди всичко " на Тръмп може и да е от някаква изгода на Америка, само че единствено в кратковременен проект.
Днес разтърсванията, основно на европейските и азиатските тържища, бяха подкладени от опасността на Китай да отвърне уместно на най-новия залп с мита в комерсиалната война на Доналд Тръмп. Опасенията са, че в случай че просто не усили ставките на своите мита върху американски артикули, ответният удар на Пекин може да е неконвенционален - посредством обезценяване на юана или да спре да влага в американски дълг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР