Втори ден на протести с искане за оставка на Валери

...
Втори ден на протести с искане за оставка на Валери
Коментари Харесай

Втори ден на протести с искане за оставка на Валери Симеонов

Втори ден на митинги с искане за оставка на Валери Симеонов. Недоволството е подбудено от коментар на вицепремиера, че майките на деца с увреждания са " кресливи дами " с " сякаш заболели деца ".

Десетки сдружения и организации се оповестиха в поддръжка на Валери Симеонов и оповестиха, че ще излязат на контрапротести. Днес партиите от коалиция " Обединени патриоти " се събраха, с цел да вземат решение за поисканата оставка.

С коментар излезе и президентът, който разгласи, че " безконтролната власт ражда цинизъм ".

Протестът на майките пред Министерския съвет стартира в 17:30 ч. Протестиращите към този момент се събират пред постройката на Министерския съвет.

По-рано през днешния ден митинги имаше в Добрич и Враца, където бяха издигнати черни флагове и плакати с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

Майките са безапелационни, че зад настояванията им няма политически ползи.

" Симеонов, доста се надявам " сякаш болното " ми дете, в случай че в действителност беше " сякаш болно " щях са съм една " креслива ", само че щастлива майка. Само че той не е " сякаш болен ". А в случай че господин Борисов, счита че човек като него му крепи обединението и би трябвало да му е в държавното управление, тежко и горко ни ", сподели в Добрич Емилия Петрова, майка на дете с увреждане.

„ Кой ще отбрани децата ни и нашите права в тази ситуация в случай, че един вицепремиер излиза и удостоверява обидите против родителите и децата ни, просто е позор, доста е срамно, срамим се от тези ръководещи, най-голямата отговорност я носи Бойко Борисов”, съобщи Блага Атанасова, майка на дете с увреждане.

Освен у нас, през днешния ден се чака да има митинг и в Лондон. Там българи се събират пред посолството в 19 ч. локално време.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР