Втори ден лабораториите за PCR тестове се вият опашки заради

...
Втори ден лабораториите за PCR тестове се вият опашки заради
Коментари Харесай

Втори ден се вият опашки пред лабораториите за PCR тест

Втори ден лабораториите за PCR проби се вият опашки поради условията на Гърция, Кипър, Тунис и други страни влизащите в страната да имат неотдавнашен тест за ковид. " Лабораторията работи от 7, само че още в 6 е имало опашки ", описаха пред Би Ти Ви чакащи за проучване в София. Повечето хора избират да си създадат фамилно проучване, защото тогава то излиза 140 лева на човек, само че този вид се предлага от стеснен кръг лаборатории. Иначе цената на теста е към 100 лева

В обществените мрежи хора се оплакват, че не могат да си запишат час за проучване в околните дни поради многото претенденти. Столичната " Токуда " да вземем за пример най-ранната дата за записване е 23 юли. В пловдивската " Пълмед " вършат записвания за 20 юли.

Гърция разгласи в събота, че от 15 юли ще пуска български туристи в страната единствено с негативен PCR тест за ковид. Това усили клиентите на частните лаборатории, където нямаше огромен интерес да се вършат проучвания поради високата цена.

" В 7:30 ч. бодро, бодро се наредихме пред Рамус да ни вършат проби и към този момент имаше опашка стотина индивида пред нас ", описа през вчерашния ден жена от София. За опашки оповестяват и чакали в столичната " Иван Рилски ". Лабораториите към този момент оферират и специфична услуга - фамилен пул-тест единствено за пътешестване, като резултатите са подготвени в границите на деня.

Увеличеният брой проби се удостоверява и от статистиката на частните лаборатории. Справка в уеб страницата www.labtestcovid19.com демонстрира, че броят на изследваните се усилва доста тази седмица. Вчера са направени 197 PCR теста при единствено 23 в петък, когато към момента не бе ясно, че Гърция вкарва наложителен PCR тест за българи. Броят на тестванията наподобява незабележим, само че не е дребен на фона на общите данни за направените в частни лаборатории проби - 1169. Това е информация от 27 лаборатории, които сплотиха старания да дават такава информация. Дневно при тях се засичат два до четири позитивни случая, само че по-късно те би трябвало да бъдат доказани от националната референтна лаборатория.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР