Втори ден километрични опашки се вият пред граничен пункт Кулата-Промахон

...
Втори ден километрични опашки се вият пред граничен пункт Кулата-Промахон
Коментари Харесай

Втори ден българите щурмуват гръцките плажове, 6 км опашка на Кулата

Втори ден километрични опашки се вият пред граничен пункт " Кулата-Промахон " на излаз от страната. Днес към обяд трафикът към Гърция се ускори и се образува 6-километрова колоната от камиони и 2-километрова опашка от чакащи леки коли.

Всички гишета за обработка на документи работят, само че трафикът е мощно претрупан, оповестиха от Гранична полиция. Камионите се обработват на две ленти, а леките коли - на три.

За последното денонощие " Кулата " е бил най-натовареният граничен пункт в страната. Били са обработени общо 2185 тира, от които 1200 на излаз от България и 985 - на вход. Вторият по натовареност пункт за през вчерашния ден е бил " Капитан Андреево ", където са били обработени 2007 тира.

Километрични опашки са се образували за втори следващ ден от коли на гръцкия граничен пункт " Промахон " на границата с България (срещу Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " - б.ред.), заяви е телевизия Скай, като се базира на АНА-МПА.

В момента " Промахон " е главната сухопътна врата за влизане в Гърция, тъй като граничният пункт " Евзони " (на границата със Северна Македония) остава затворен. Чакането на границата надвишава един час.

Основната част от преминаващите са от България, Румъния, Австрия, само че и Германия, където живеят доста гърци, които се връщат за лятната си отпуска в Гърция. Що се отнася до сърбите, които през вчерашния ден пробваха да влязат в Гърция и бяха върнати от гръцките управляващи, тъй като Сърбия не е в листата на страните, с които Гърция отвори границите си през вчерашния ден, въпросът е бил организиран и те към този момент могат да преминат в Гърция.

На границата има екипи на гръцката организация за публично здраве, които взимат проби съгласно санитарните протоколи, които са в действие за пасажерите от съответната страна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР