Втори ден жители на смолянския квартал Невястата“ се грижат за

...
Втори ден жители на смолянския квартал Невястата“ се грижат за
Коментари Харесай

Смолянчани се грижат за ранена сърна между блоковете

Втори ден поданици на смолянския квартал „ Невястата “ се грижат за ранена сърничка, която се появила изведнъж предходната вечер в региона на гаражите до един от блоковете.

 
Първоначално хората от квартала помислили, че казусът е в оградата, която била преодоляна от младото диво животно и решили да му оказват помощ да излезе от там. Преместили я, само че тя още веднъж легнала на тревата и не мърдала. Смолянчани й занесли храна и вода, като съумели да изгонят и наобиколилите я кучета. На сутринта сърничката я нямало на мястото, където била оставена вечерта и си помислили, че си е тръгнала и всичко е наред. Следобед обаче тя била видяна на към десетина метра от първичното място още веднъж да лежи във високите треви. Сигнализирали и редица институции за казуса, като разказали, че има и следи от кръв, само че до този миг няма реакция.

 
„ Занесохме й още веднъж храна и вода, животното изобщо не се тормози от хората и наподобява доста кротко, надяваме се и довечера да оцелее и институциите да свършат своята работа “, разяснява един от жителите на квартала Светослав.
 
Това е следващият случай за засечена сърна в границите на града, като в петък пожарникари вадиха паднало животно от градеж в Смолян. Преди време бяха засичани  животни в региона на болничното заведение и околовръстния път на града.-->

 
Спасителна интервенция за заклещена сърна имаше в събота и в Девин, като тя още веднъж бе слезнала в границите на града.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР