Втори ден движението по изходите на София продължава да е

...
Втори ден движението по изходите на София продължава да е
Коментари Харесай

Софиянци тръгнаха да разнасят коронавируса из страната

Втори ден придвижването по изходите на София продължава да е натоварено.

Колони от коли се образуваха на изходите на София към автомагистралите " Тракия " и " Хемус ", както и на останалите пропускателни пунктове, макар апелите на Министерство на вътрешните работи да не се пътува отвън регионалните градове, заяви БНР.

От Министерство на вътрешните работи обявиха, че ще стопират всички пътувания, подхванати с обяснението " работа на друго място ".

Повечето от водачите показват попълнена декларация и изясняват на полицията, че пътуват поради съществени аргументи.

Още сутринта от Министерство на вътрешните работи молиха софиянци да не излизат от града поради заплахата болестта от ковид да се разнесе в цялата страна.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов изрази възмущението си, че хората не се вслушват в апелите.

Не знам, може би желаят тук след десетина дни - след тези празници, да стартираме да се задъхваме, само че принудително можеш да вземеш, а не да дадеш, акцентира той.

Част от водачите по контролно-пропускателните пунктове не разполагали даже и с нужните удостоверения от шеф, които да потвърждават, че отиват по работа.

От Министерство на вътрешните работи регистрират, че част от декларациите, които се предават от водачите, съдържат погрешни данни.

Проверени са 9 321 заявления - на инцидентен принцип и е открито, че 641 лица, които са показали учредения, че отиват на работа, само че се оказвало, че изобщо нямат подписани трудови контракти за осъществяване на подобен тип активност към компаниите, от които са получили.

80 лица са показали, че отиват на работа, а в това време са регистрирани в бюрата за безработни.

Припомняме, че по-рано през днешния ден основният секретар Ивайло Иванов съобщи, че на хората не им пукало.

Установените случаи у нас на инфектирани към този момент са 800.

По-рано през днешния ден шефът на ГДНП Христо Терзийски предизвести, че ускоряват служителите на реда на контролните пунктове край регионалните градове. /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР