Втори ден броят на смъртните случаи, свързани с коронавируса, в

...
Втори ден броят на смъртните случаи, свързани с коронавируса, в
Коментари Харесай

Втори ден броят на починалите с коронавирус в САЩ за денонощие са под 400

Втори ден броят на смъртните случаи, свързани с ковид, в Съединени американски щати за денонощие е под 400 души, сочат най-новите данни на американския университет "Джонс Хопкинс ", представени от Франс прес.

В страната за 24 часа до нощес са регистрирани 385 умряли, а ден по-рано новите смъртни случаи са били 382. Това е най-малкият брой за денонощие от края на март.

Трябва обаче да се изчака, защото данните на университета нормално автоматизирано падат след уикенда, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съединени американски щати остават страната с най-вече умряли при пандемията с общо 116 114 смъртни случая. Заразените са над 2,1 милиона.

Въпреки окуражаващите данни от последните дни първата вълна на болестта към момента не е минала и цифрата на новите случаи остава към 20 000 дневно.

Епидемията се реалокира от Ню Йорк и Североизтока на страната към просторен регион, обхващащ южните и западните й елементи.

Повече от дузина щата записват най-големия си брой нови случаи от началото на пандемията. Сред тях е Оклахома, където Доналд Тръмп, който отхвърля да се поддава на каквато и да било суматоха, има намерение идващия уикенд да свика огромен избирателен протест с присъединяване на няколко десетки хиляди души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР