Втори ден българи от чужбина и страната излизат на протест

...
Втори ден българи от чужбина и страната излизат на протест
Коментари Харесай

Втори ден от протеста за оставка и смяна на системата пред НС

Втори ден българи от чужбина и страната излизат на митинг пред Народното събрание.

Акцията ще стартира в 12 ч. пред Народното събрание. Очаква се от 17:30 ч. да се организира протестно шествие, което ще приключи пред Министерския съвет.

Протестът се провежда във Facebook от живеещият в Лондон Емил Русанов, притежател на уеб страницата " Будилник ", някогашният чиновник на ДАНС Росен Миленов и Светослав Козлуджов.

Те упорстват за оставка на кабинета, след което да се сформира преходно държавно управление за 9 месеца и да се свика Велико национално заседание, което да направи промени в Конституцията.

Исканията на митинга са за директна народна власт чрез национални и локални референдуми, както е в Швейцария. 

" Пряко да се избират всички хора, които ще вземат участие в администрацията на тази страна, както и да могат да се отзовават също, тъй като както си ги избрал, по този начин и би трябвало да можеш да ги отзовеш ", съобщи пред БНР Емил Русанов.

Организаторите оферират още обществено обявяване на цялата информация, съдържаща се в концесионните контракти за рандеман на подземни естествени благосъстояния и повреждане на всички такива, при които има основни нарушавания.

Те също по този начин искат спиране процедурата за отдаване на концесия на „ Летище София “, внасяне на проектозакон за възмезден образователен труд по отношение на налагането на наказванията по Наказателния кодекс, както и референдум дали електроразпределителните сдружения, ВиК операторите, публичният снабдител на природен газ и един мобилен оператор да бъдат одържавени.

В неделя към 500 души блокираха придвижването пред Народното заседание и желаеха оставката на държавното управление на Бойко Борисов и смяна в модела на ръководство на страната.

OFFNews ще излъчва митинга онлайн.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР