Втори дежурен телефон за спешни случаи разкрива община Казанлък в

...
Втори дежурен телефон за спешни случаи разкрива община Казанлък в
Коментари Харесай

Откриват втори дежурен телефон в Казанлък

Втори дежурен телефон за незабавни случаи разкрива община Казанлък в 8:30 на следващия ден, 26 март, оповестиха от общинската администрация. Новият телефонен номер 0887/70-08-46 ще е на 24-часово разположение на жителите без персонален доктор, само че имат потребност от инструкции какво да вършат при грипоподобна симптоматика. Ще се обслужва от медицински експерти, а задачата е да се понижи натиска върху здравната система в незабавните кабинети и да се предотврати визитата на здравни заведения за всевъзможен тип информация.
На разположение остава и към този момент познатият на всички парещ телефон 0700/ 400 56, на който 24 часа се одобряват поръчки от възрастни, самотно живеещи и/или заболели хора за доставка на лекарства, хранителни артикули и топла храна. Екипите по доставянето са с отличителни знаци на община Казанлък. 
Общинският спешен щаб приканва всички жители да съблюдават напътствията на Националния щаб, да са виновни и самодисциплинирани към здравето си. Засилена е дезинфекцията в Казанлък, приканват се жителите да си останат в домовете си.
Двама мъже нарушиха карантината си в Стара Загора, оповестиха от полицията. Вчера против тях са формирани досъдебни производства. Мъжети - на 40 и на 38 години, с нарушаването на предписанията за слагане под карантина са нарушили ограниченията, издадени срещу разпространяването или появяването на заразна болест. Материалите по случаите са докладвани на Районна прокуратура - Стара Загора. Наказанията, планувани в такива случаи, са отнемане от независимост до 5 години и санкция от 10 000 до 50 000 лева
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров нощес заяви, че са обезпечени палатки за чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които ревизират на 10-те КПП-та на входно-изходните пътни артерии на територията на града. Проведени са диалози с управлението на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи проверяващите да влизат в състояние на хората, които минават по медицински потребности ,които могат да потвърдят с всевъзможен тип здравна документи. 
В Стара Загора всекидневно се прави пълна  стерилизация на целия град, с цел да се ограничи оптимално опцията от болест. Тодоров посочи, че прекъсването на междуселищните линии на публичния превоз и редуцирането на градските автобусни и тролейбусни линии е за ограничение на скупчването на доста хора на едно място. 
В помощ на старозагорци, които търсят информация, на формалния уебсайт на община Стара Загора има специфична секция, в която могат да се осведомят и да открият най-важната информация, обвързвана с ограниченията за ограничение на вируса.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 25 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР