Втората вълна на пандемията от коронавирус е неизбежна. Това обяви

...
Втората вълна на пандемията от коронавирус е неизбежна. Това обяви
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Втората вълна на пандемията е неизбежна

Втората вълна на пандемията от ковид е неизбежна. Това разгласи министър-председателят на Англия Борис Джонсън в петък вечер пред публицисти в Лондон, съобщи БГНЕС.

" Сега виждаме настъплението на втората вълна. Ние видяхме това във Франция, Испания, в цяла Европа. Боя се, че е безусловно неизбежно да забележим това и в нашата страна ", сподели Джонсън, чието изказване бе излъчено по телевизия " Скай Нюз ".

Премиерът на Обединеното кралство повтори, че би желал да избегне втори карантинен режим на страната. По думите му, държавното управление се стреми да избегне затварянето на учебните заведения, множеството от които работят обикновено, както и други дейности, които ще се отразят отрицателно върху английската стопанска система.

" Това обаче ще се получи единствено в случай че хората следват нашите инструкции ", акцентира Джонсън.

От понеделник в страната е неразрешено събирането на повече от шест души, въпреки да се позволяват някои изключения от това предписание. Властите също упорито предлагат да се съблюдава хигиена: по-често миене на ръцете и отбягване на докосвания на лицето.

В превоза, лечебните заведения, банките, музеите, кината, театрите, църквите и в множеството магазини маските са наложителни. В обособени райони работят и по-строги ограничавания като възбрана за срещи на хора, които не живеят дружно, затварянето на питейни заведения и заведенията за хранене в 22:00 ч.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР