Втората в световната ранглиста по тенис Арина Сабаленка (Беларус) и

...
Втората в световната ранглиста по тенис Арина Сабаленка (Беларус) и
Коментари Харесай

Финалистките от Australian open 2023 Сабаленка и Рибакина ще стартират новия сезон в Бризбейн

Втората в международната класация по тенис Арина Сабаленка (Беларус) и четвъртата в класацията WTA Елена Рибакина (Казахстан) ще започват новия сезон на шампионата в Бризбейн.

Бившата номер 1 в света Наоми Осака (Япония) към този момент разгласи, че също ще взе участие на конкуренцията от сериите WTA 500, която се завръща в първата седмица на януари след три години спиране, в началото породено от пандемията от Ковид-19.

25-годишната Сабаленка ще бъде в схемата от 48 състезателки дружно със сънародничката си и двукратна шампионка на Australian open Виктория Азаренка. На Сабаленка и следва отбрана на купата в " Мелбърн Парк " по-късно през месеца. Тази година тя записа впечатляващо показване, откакто също така игра и край на US Open, а преди този момент доближи до полуфиналите на Ролан Гарос и Уимбълдън.

" Австралия има особено място в сърцето ми, откакто тук завоювах първата си купа от Шлема. Нямам самообладание да дебютирам в Бризбейн и да играя пред почитателите на тениса в Кунсланд ", разяснява Сабаленка, която победи на Откритото състезание на Австралия в края на януари тази година след триумф над Рибакина.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР