Втората цел, но също толкова важна, е да се парират

...
Втората цел, но също толкова важна, е да се парират
Коментари Харесай

„Умрялата“ лисица ДПС и планът „Пеевски“. Кой ще яде риба и кой - дървото

Втората цел, само че също толкоз значима, е да се парират инспекциите на мрежата от зависимости сред Пеевски и други бизнес и политически кръгове след оповестените от Съединени американски щати наказания по закона „ Магнитски “.

ДПС-босовете нападнаха шумно и брутално задкулисието, което било ръководено от предприемача и издател Иво Прокопиев. Изброиха цялостен лист с министри от трите каинета на Борисов, които били представители на този клуб в сянка. „ Демократична България “ бе посочена като план и трамплин кръгът „ Прокопиев “ да влезе в бъдещата власт.

Не е нужно човек да е юрист на Иво Прокопиев и брачната половинка му Галя, с цел да се сети, че години наред медийната империя на Пеевски и армиято от компании, свързани с него и майка му процъфтявахе под „ чадъра “ на властта, също и на прокуратурата и службите. Срещу Прокопиев и публицисти от медиите му се водиха и се водят още каузи с неуместни от време на време обвинявания.

Движение за права и свободи се пробва да промени публичното мнение, което от години е очевидец на бруталното крадене и измами на модела #Кой, чието лице продължава да бъде Пеевски. Лидерите на придвижването и до през днешния ден мълчат по тематиката за отчетите на турските служби, които документираха контрабандата на цигари от „ Булгартабак “ и финансирането на терористични структури, споменавайки непосредствено името на Пеевски.

Движението мълчи и за фалирането на „ Булгартабак “ и негови дъщерни компании, което докара до убийството на главен занаят на немалка част от електората и последователите на Движение за права и свободи. Въпреки приватизационния контракт и поетите отговорности.

За фалирането на КТБ и заграбването на апетитните активи на банката е споменавано стотици пъти, само че Движение за права и свободи пасува.

Ако са ви спипали в шикалкавене и кражба и даже има доказателства за това, не бързайте да се притеснявате. Обмислете обстановката и контраатакувайте, като обвините отсрещната страна в недоброжелателност, а по-късно я обвинете в това, в което са уличили вас. Това е отбелязъл още Папирий Фабиан, живял по времето на Тиберий и Калигула. Нищо не се е трансформирало до през днешния ден.

Движение за права и свободи посредством Пеевски има остарели връзки с Държавна сигурност и нови с високопоставени чиновници в Министерство на вътрешните работи и тайните служби, за прокуратурата да не приказваме. Затова „ мръсните “ техники са част от политическия им боеприпас за война с съперниците и подчертаване на персонални заслуги. Всичко това посредством невероятна измама.

Хаосът е плодородна среда за придвижването и неговия гуру Пеевски, заслужен възпитаник на Доган.

Едни ще купят, други ще приласкаят с обещания за „ безконечна дружба “, а трети ще атакуват гневно и с всички оръжия на задкулисието.

Кръгът, прочут като „ Капитал “ сигурно не е формиран от ангели и девици. Но сега е задачата, която би трябвало да отвлече вниманието от съучастието на кръгове от Движение за права и свободи в мафиотските ръководства на Борисов. Няма да изброяват министри, зам.-министри, шефове на фондове и организации – в Движение за права и свободи ги знаят най-добре. Без електората, естествено. Българските турци са употребявани единствено за дежурната опасност и извиване на ръце – опасност за етническия мир.

Тази акция ще се изостря, ще става още по-шумна и нападателна.

Народното творчество дава превъзходен образец по какъв начин „ умрялата “ лисица открадва всичката риба на доверчивия дъртак, кото си мислел, че ще направи топло кожухче на бабата. Продължението а но Движение за права и свободи би било, в случай че дядото спипа крадлата, тя да го упрекна, че е нарушител, черноборсаджия и гнусен зложелател на животните. Ще му вземе всичко, а прокуратурата ще му повдигне обвиняване и ще го арестува. После историята ще влезе в отчет за битката с корупцията.

Върхушката на Движение за права и свободи обаче би трябвало да е наясно, че има много по-хитри лисици от тях, които към този момент са взели мярката на техните Пеевски и Доган. Това значи, че надали ще имат опция да харчат милионите, които си мислят, че са скрили по този начин, че никой не може да ги открие. Янките много се забавляват с сходни екземпляри. Руската мечка също си пада по такива тарикати.

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР