Втората тръба от газопровода „Турски поток“ може да бъде пусната

...
Втората тръба от газопровода „Турски поток“ може да бъде пусната
Коментари Харесай

Втората тръба на Турски поток ще бъде пусната на 1 януари 2020 г.


Втората тръба от газопровода „ Турски поток “ може да бъде пусната още на 1 януари 2020 година. Строителството на газопровода тече по наложеният график. Това сподели министъра на енергетиката на Русия Александър Новак в изявление за телевизия „ Россия 24 “.

„ На 1 януари 2020 година ще може да се подава газ към този момент по двете тръби на „ Турски поток “ с обща мощ от 31,5 милиарда куб м “, добави той.

Крайният маршрут обаче, къде тъкмо ще доближава съветският газ по южният кулоар още не е избран. По думите на министъра въпреки всичко, предпочитан маршрут за Русия е този през България и Австрия.
„ Има разнообразни разновидности, направления. Имаме вид – Гърция-Италия. Има вид за доставка на газ през Турция за България и надлежно по-нататък през Сърбия, Унгария и за Австрия “, сподели Новак.

„ Сега се уголемява газотранспортната инфраструктура в тези страни. Разбира се, за нас през днешния ден е с максимален приоритет направлението по посока на България и Австрия. С всички тези страни са подписани пътни карти за развиване на газотранспортната инфраструктура. Там всички периоди са синхронизирани в цяло със строителството на „ Турски поток “ сподели още министъра.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР