Втората тръба от експортния газопровод „Турски поток ще минава през

...
Втората тръба от експортния газопровод „Турски поток ще минава през
Коментари Харесай

Александър Новак потвърди: Втората тръба на Турски поток ще минава през България, Унгария и Сърбия


Втората тръба от експортния газопровод „ Турски поток " ще минава през територията на България, а не през Гърция. Това съобщи пред публицисти министърът на енергетиката на Руската федерация Александър Новак в коридорите на съвещанието на руско-турската междуправителствена комисия, оповестява TACC .

„ [Втората тръбна на „ Турски поток “ ще мине през] България, Унгария, Сърбия. В България непосредствено ", разясни Новак, отговаряйки на въпрос за маршрута на разклонението на газопровода.

Новак напомни също, че по първата тръба на „ Турски поток " доставките на природен газ ще стартират от 1 януари 2020 година. Тя е предопределена за доставяне на вътрешния пазар на Турция, а втората - за страните от Южна и Югоизточна Европа. „ Газпром “ смята Гърция, Италия, България, Сърбия и Унгария за евентуални пазари. Капацитетът на всяка тръбите на газопровода е 15,75 милиарда куб. метра газ годишно.

По-рано вестник „ Коммерсант " заяви, че „ Газпром " може да доставя газ по „ Турски поток " на България, Унгария, Сърбия и Словакия, а компанията към този момент взе участие в процедурата за запазване на нови тръбопроводи в тези страни. Материалите за газопреносните оператори на тези страни, оповестени през октомври и ноември като част от процедурата за запазване на бъдещите мощности, демонстрираха, че маршрутът за доставки до Европа по втората линия на „ Турски поток “ ще минава през посочените страни.

Според вестника „ Булгартрансгаз " ще организира търг за бъдещи мощности. В същото време се оповестява, че операторите от Унгария, Австрия и Словакия към този момент са провели търг, с цел да резервират нови мощности в края на октомври. „ Газпром “ възнамерява да стартира доставки за България и Сърбия през 2020 година, до Унгария през 2021 година, а до Словакия през втората половина на 2022 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР