Втората ракета в света Роджър Федерер бе определен за Спортист

...
Втората ракета в света Роджър Федерер бе определен за Спортист
Коментари Харесай

Федерер за седми път стана Спортист на Швейцария


Втората ракета в света Роджър Федерер бе избран за Спортист на годината в Швейцария, заяви Blick. Церемонията по връчване на премиите се организира нощес в Цюрих.

Маестрото тази година завоюва седем трофеи, включително на Уимбълдън и Откритото състезание на Австралия. 36-годишният тенисист за първи път от 2009 година завоюва два шампионата от Големия шлем в границите на един сезон.

Спортистка на 2017 година е звездата в алпийските ски Уенди Холденер. Призът за най-хубав треньор бе връчен на наставника на Федерер - Северин Люти. Най-добър тим е националният по футбол, който си обезпечи присъединяване в Мондиала следващата година. Наградата за най-прогресиращ млад състезател бе дадена на 18-годишния хокеист от Ню Джърси Девилс Нико Хишиър.

Роджър Федерер прибра огромната премия за Спортист на годината също през 2003, 2004, 2006, 2007, 2012 и 2014 година Този път той получи 36,88% от гласовете и изпревари безапелационно олимпийският първенец в планинското колоездене Нино Шуртер (25,63%) и скиорът — алпиец Беат Фойц (15,55%). /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР