Втората ракета на България Димитър Кузманов ще стартира срещу квалификант

...
Втората ракета на България Димитър Кузманов ще стартира срещу квалификант
Коментари Харесай

Кузманов: Всеки турнир с Григор е по-специален и е добре за спорта

Втората ракета на България Димитър Кузманов ще започва против квалификант в тазгодишното издание на шампионата по тенис от сериите АТР 250 Sofia Open в зала " Арена Армеец " в българската столица.

Надпреварата започва на следващия ден с квалификациите, а срещите от главната скица са през идната седмица.

" Турнирът е извънредно мощен. Има малко по-благоприятен чоп, само че никога не може да се каже, че има добър чоп. В квалификациите вземат участие доста мощни тенисисти. Един Мирза Башич, да вземем за пример, който е някогашен първенец в София ", разяснява Кузманов.

Пловдивчанинът, който през тази година се утвърди в топ 200 на международната класация, а сега заема 163-ата позиция, през предишния сезон реализира първата си победа в главната скица в София и в този момент се надява най-малко да изравни достижението си.
 Григор Димитров разбра жребия си за начало на Sofia Open Григор Димитров разбра жребия си за начало на Sofia Open
" Целта ми е да затвърдя успеха от предходната година и ранкинга ми и да се опитам да го надмина. Най-хубавото е, че публиката още веднъж се завръща в залата след две години на рестрикции. Без хората по трибуните атмосферата не е същата ", сподели Кузманов.
10  Жребий и конференция преди Sofia Open 2022
" Този шампионат с присъединяване на играчи като Григор Димитров и Яник Зинер е превъзходен подарък за българските почитатели. Нивото на играчите е доста високо. Буквално всеки един мач е край. Това съревнование е голям авторитет за България и е хубаво, че традицията да се организира в София продължава ", добави 29-годишният българин.

Той е удовлетворен, че Григор Димитров, който завоюва купата при дебютното си само присъединяване в София до момента през 2017 година, още веднъж се завръща и ще играе пред родна аудитория.
10  Жребий и конференция преди Sofia Open 2022
" Всеки шампионат в България, в който Григор играе, е по-специален. Неговото присъединяване е добре за спорта у нас като цяло, стимулира всички. Това, че той е тук, ни се отразява единствено позитивно, огромен плюс за нас е ", съобщи Кузманов.
10  Жребий и конференция преди Sofia Open 2022
" София Оупън ми е оказал помощ доста през годините, тъй като ми даде опция да се докосна до тениса от най-високо равнище. С всяка година трупах опит и се представях по-силно, ставах по-уверен. Прекрасно е, че има подобен шампионат тук ", добави той.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР